fbpx

image_content_Medium_2557285_20150109175802

L’humorista Andreu Buenafuente, l’actor Pablo Carbonell i el dibuixant i creador de la marca Kukuxumusu, Mikel Urmeneta s’han actualitzat avui amb humor les pintures prehistòriques en elaborar un mural al Museu de l’Evolució Humana de Burgos al costat del seu director científic, Juan Luis Arsuaga.
Urmeneta, Carbonell i Arsuaga han començat a pintar el mural a les onze del matí i dues hores més tard s’ha incorporat Buenafuente.
Han utilitzat durant diverses hores pintures acríliques, retoladors, pintures a l’oli i en aerosol per donar vida a un mural de gran format que es podrà veure des d’ara a la segona planta del museu.
Per Arsuaga, es tracta d’una expressió artística que simbolitza la imaginació i la capacitat de crear, que són “qualitats que ens defineixen com a espècie”.
Arsuaga, que és també un dels codirectors d’Atapuerca, ha explicat que a partir de demà s’intentarà interpretar el significat del mural, que és el que també es fa amb l’art prehistòric, perquè els que van pintar a les coves tenien “un món mental i un imaginari col·lectiu que ha desaparegut “.