fbpx

ara-video

 

El smartphone modular de Google, construït pel mateix usuari, veurà la llum comercialment aquest any a Puerto Rico com a prova pilot.

El que semblava encara molt llunyà en el temps porta camí de fer-se realitat aquest mateix 2015, encara que de moment -i com passa amb moltes coses en l’àmbit tecnològic- limitat en l’espai a Puerto Rico, estat lliure associat dels Estats Units.

Segons Google, la forta penetració de la telefonia mòbil en aquest territori (el 75% dels accessos de la població porto-riquenya comencen a través dels telèfons) és un dels motius que l’impulsen a dur-hi a terme el test, però l’altra és una motivació econòmica: el govern local ha establert zones franques en les quals la multinacional nord-americana pot importar components (en aquest cas, mòduls per al telèfon) de qualsevol lloc del món.

Finalment, una altra raó exposada per Google en l’anunci de la iniciativa és la diversitat d’operadores presents al territori, que per les seves característiques aplega empreses estatunidenques, de l’Amèrica Llatina, i jugadors locals. Google es troba en tractes amb dues d’aquestes operadores, OpenMobile y Claro, aquesta darrera una subsidiària d’América Móvil, la companyia del magnat mexicà Carlos Slim.

La venta es farà com a prova pilot de la reacció del mercat, segons va comentar Paul Eremenko, Director del Projecte Ara a la conferència per a desenvolupadors d’aquest nou terminal que es va celebrar fa dos dies a la seu de Google a Mountain View, i a la qual li queda encara una rèplica a realitzar a Singapur.

Aquest es un post publicat per Ycom.cat, per seguir llegint fes clic a l’enllaç