fbpx

9

Estava parlant amb el propietari del bar on acostumo a prendre cafè a l’estiu i em comentava “això cada vegada està pitjor, deixaran que desapareguin tots els establiments petits, no ens donen cap ajuda … tot són pals a la roda. .. “. “Bé, és veritat, el tema no està gens fàcil -li vaig contestar- però el que més em preocupa és que estàs desil·lusionat i si tu no poses ganes, ningú les posarà per tu”.

És molt important auto motivar-nos, posar un gran somriure a la cara i pensar que les coses canviaran a millor. Dóna-li un gir al teu negoci. Pensa en coses que podries oferir i que agradessin als teus clients, sense un cost afegit; potser la degustació d’un nou cafè, una oferta especial els dies de futbol …

I ara és quan li trauràs profit a les xarxes socials, especialment a Facebook. Des de Facebook pots fer una crida als teus fans/amics anunciant aquests nous cafès i potser una degustació gratuïta, demana’ls que ho comparteixin amb els seus amics, pregunta’ls que els agradaria trobar-se quan vénen al teu bar. Ofereix-los bona música, alguna actuació …

Tan aviat vagi creixent la teva comunitat de fans/amics et serà més fàcil que la gent estigui al corrent de les teves novetats, que participi en els teus esdeveniments i que et tornis una mica imprescindible en les seves vides.

Pensa que les xarxes socials t’ajuden en la mesura en què les fas servir correctament, sigues sempre constant, penja fotos ben boniques o vídeos de música i curiositats (això agrada molt), explica coses que puguin interessar a la teva comunitat, de vegades són notícies del barri o del poble i sempre acompanyades d’imatges, altres vegades pots fer recomanacions de begudes o com fer un bon còctel .. . segur que tu saps millor que ningú que els agrada als teus clients. Dóna’ls-hi, i sobretot, escolta’ls!

Nosaltres et podem ajudar perquè treguis el màxim partit a les xarxes socials i facis créixer el teu negoci. Vols?