fbpx

Ruido Photo #391337937

La mostra “Una expo més” exhibeix al CaixaForum de Barcelona vuit obres d’art realitzades per presos, nens, indigents i immigrants per evidenciar com la creació pot ser una eina efectiva perquè aquests col·lectius expressin les seves emocions en igualtat de condicions i oportunitats.

Els autors d’aquestes peces van des de persones amb discapacitat intel·lectual a indigents sense sostre, joves presos, nens amb síndromes minoritaris o immigrants arribats a Espanya en pastera.

Gràcies a la col·laboració d’aquests col·lectius amb diferents entitats professionals, els participants han tingut l’oportunitat d’aprendre a fer fotografies, vídeos, a redactar les seves vivències en un quadern o fins i tot a fer-ho a través d’un còmic.

L’exposició, inclosa en el programa Art per a la Millora Social de l’Obra Social la Caixa, permet a l’espectador observar les obres i valorar-les sense distincions ni prejudicis, ja que els autors de les obres no es revelen fins al final del recorregut.

Todos los proyectos los dirigen miembros de dichas entidades, como Pau Coll, de Ruido Photo, que ha ayudado a presos del Centro Penitenciario de Jóvenes de Barcelona a realizar un documental fotográfico que les ha ayudado a “expresarse y comunicarse artísticamente”.

Pau Coll, que ha asistido hoy a la presentación acompañado de Albert, uno de los jóvenes que participó en el proyecto, ha destacado “las ganas e ilusión de los jóvenes para apuntarse al proyecto”, ya que Ruido Photo ponía “las cámaras”, pero eran los reclusos “los que escogían cómo y qué querían retratar”.

Llegir més