fbpx

El-Guggenheim-de-Bilbao-

La Unesco ha fet pública la incorporació de Bilbao a la seva Xarxa de Ciutats Creatives, en l’apartat disseny.

Aquesta iniciativa, llançada per Unesco en 2004 amb l’objectiu de promoure la diversitat cultural en el món i intercanviar experiències i coneixement, inclou set àmbits diferenciats d’actuació: literatura, cinema, música, artesania i art popular, disseny, art digital i gastronomia.

La proposta d’adhesió de Bilbao a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco va ser impulsada al gener d’aquest any per l’Ajuntament de la ciutat i la Diputació Foral de Biscaia, en el marc d’una estratègia global que té com a reptes prioritaris generar economia, crear ocupació qualificada i enfortir l’especialització i el teixit empresarial a la ciutat i el territori.

Precisament, aquests han estat, entre altres, els valors que Unesco ha pres en consideració per incloure a Bilbao en un club selecte de ciutats globals, del qual formen part Berlín (Alemanya), Buenos Aires (Argentina), Pequín, Xangai i Shenzhen (Xina), Montreal (Canadà), Seül (Corea del Sud), Nagoya i Kobe (Japó), Saint Étienne (França) i Graz (Àustria). Al costat de Bilbao han estat acceptades enguany també Hèlsinki (Finlàndia), Torí (Itàlia), Curitiba (Brasil) i Dundee (Regne Unit).

Aquest es un post publicat per El País, per continuar llegint fes clic a l’enllaç